Festa Remença

La Festa Remença és una festa popular i històrica que s’organitza cada any en un poble i escenari diferent de la Vall de Llémena. La festa té com a objectiu difondre els fets i els personatges de la revolta remença que es va produir a Catalunya durant el segle XV i que van protagonitzar els pagesos d’aquestes contrades.

Més de 100 voluntaris i voluntàries de la vall fan possible aquesta festa que inclou elements festius creats per la mateixa gent de la vall: danses tradicionals, conferències d’història, escenificació teatral, gastronomia medieval…

La Festa Remença finalitza cada any amb el Relleu de la Forca Remença. Aquest és un acte simbòlic que consisteix en fer arribar la Forca Remença de la Vall de Llémena al municipi que l’any següent acollirà la Festa Remença, mitjançant una caminada popular pels camins de la vall.

 

IX Festa Remença de La Vall de Llémena 2018

cartell

Dissabte i diumenge 19 i 20 de maig a La Planta-Sant Esteve de Llémena (Sant Aniol de Finestres)

Cada any la població de la Vall de Llémena es reuneix en un espai emblemàtic de la Vall per recordar la lluita dels avantpassats remences i celebrar el triomf que la seva revolta va suposar per a la llibertat de la pagesia catalana, la qual va representar l’inici del final del feudalisme.

Els propers dies 19 i 20 de maig es reviurà la revolta dels remences a la Vall de Llémena al municipi de Sant Aniol de Finestres. Amb un ambient festiu i un gran nombre d’activitats per a grans i petits, es podrà gaudir a més dels tastets elaborats per diversos restaurants de la zona.

Programació destacada:

Dissabte 19 de maig:

-11:30h: Conferència i visita: Els Molins tradicionals. A càrrec del Dr. Xavier Solà. Lloc: Mas El Molí de Sant Esteve de Llémena.
Després de la conferència recorregut pel molí hidràulic del Mas i refrigeri.

-18:00h: Teatre de remences: L’Herència. Preu 3€ adults. Lloc: Mas el Molí de Sant Esteve de Llémena. Aforament limitat. Compra d’entrades als Ajuntaments de la Vall de Llémena.

-19:30h: Contes “Bruixes i Bruixots”. A càrrec de Pepa Contes. Lloc: La Planta-Sant Esteve de Llémena

-20:00:. Servei de Bar. La Planta-Sant Esteve de Llémena

-21:15h: Nit de Remences. Lloc: La Planta-Sant Esteve de Llémena. Recorregut teatral i artístic. Sopar (botifarra)+recorregut de remences: 3€ adults  i 1€ nens. Tiquets als Ajuntaments de la Vall fins el 18 de maig.

Diumenge 20 de maig: La Planta (Sant Esteve de Llémena)

09:45h: Sant Antoni Remença.

-10:15h:  Recorregut eqüestre.

-10:30-13:30h: Tallers infantils.

-10:30-13.30h: Escola de Remences.

-10:45h: Representació teatral. L’Herència. 3€ adults. Entrades als Ajuntaments de la vall per avançat. Si resten tiquets lliures es vendran a taquilla.

-11:00h: Exhibició de forja a càrrec de Ferrocalent.

-12:00h: Taller de feltre. A càrrec d’Aurora Morales.

-12:00h: Animació musical a càrrec de Sübitus.

-12:30h: Representació teatral. L’Herència. 3€ adults. Entrades als Ajuntaments de la vall per avançat. Si resten tiquets lliures es vendran a taquilla.

-12:45h: Concentració de Cavalls de Sant Antoni.

-13:15h: Animació musical a càrrec de Sübitus.

-13:30h: Tastets de cuina tradiconal.

Alguns dels pagesos de remença visitaran  l’Espai de la Planta a les 11.00, 11.30, 12.30 i 13.00h. 

-16:00h: Gimcana rural a càrrec de les hípiques de la Vall de Llémena i Llampecs del Llémena.

-16:30h: Representació teatral. L’Herència. 3€ adults. Entrades als Ajuntaments de la vall per avançat. Si resten tiquets lliures es vendran a taquilla.

-16:00-18.30h: Escola de Remences.

-16:45h: Animació musical. Sübitus

-17:00-18.30h: Taller artesanal de feltre.Aurora Morale.

-17:00h: Contes infantils. Els secrets dels dracs. Piruleta contes.

-18:00h: La Remençada de Montornès i danses tradicionals de l’Escola Agustí Gifre.

-18:45h: Els Jocs de la Vall. A Càrrec de Pure-Training Raul.

Durant tot el dia també podreu trobar el Mercat artesà, una granja Ramadera de la Vall, l’Escola Remença amb jocs infantils, la Taverna del Pagès i Passejades amb poni i amb carro.